Despre flori…

/ / Uncategorized

Florile, portrete ale norilor în oglindă, mângâiate de razele soarelui și roua binecuvantată a fiecărei dimineți; aripi de lumină și adevăr, ce au făcut multe condeie să scrie, nenumărate peneluri să dea viață unor pânze înrămate cu migală.

Frumoase, pentru că reuăesc sa atingă divinul prin armonia ce se conturează între forme, culori, miresme.

Pornind de la florile de câmp de pe dealul din spatele casei bunicilor și până la florile din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, mai mult sau mai puțin sofisticate, ajungem de cele mai multe ori pe meleaguri ale amintirilor legate de copilărie, ale gesturilor de prietenie, de apreciere, de iubire. De asemenea, ornamentele florale prezente la evenimentele importante în viață, respectiv botezul, nunta, trecerea spre altă dimensiune a existenței sufletului, creează, după caz, fie o atmosferă luminoasă, feerică, de basm, fie de solemnitate, de noblețe, de pace și împăcare.

Dincolo de obiceiuri, tradiții, oferirea unei singure flori, a unui buchet, a unui aranjament floral, nu poate aduce decât bucurie, un zâmbet și o amintire cât se poate de frumoasă, în orice zi, în orice anotimp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *